eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla

Az észak-koreai tévé képeket mutatott a sántikáló Kim Dzsong Unról

Az észak-koreai állami televízió példátlan módon felvételt mutatott be Kim Dzsong Unról, az ország vezetőjéről, amint sántikálva, lábát húzva haladt - számolt be pénteken egy japán hírügynökség.

A Radio Press - amely az észak-koreai tömegkommunikáció megfigyelésére és elemzésére szakosodott - azt írta, hogy az észak-koreai tévé előző esti adásában sugárzott felvételt a műsorvezető alámondása kísérte. Azt közölte: "a marsall, betegsége ellenére, tűznyalábként halad a nép irányításának útján". A műsorban elmondták azt is, hogy a felvétel még júliusban készült.

Ugyancsak csütörtökön az észak-koreai televízió közvetítette a Nyugat által csak látszatparlamentnek tartott legfőbb népi gyűlés tanácskozásának egy részét, és a felvételen Kim helyett csak üres széke volt látható.

A kelet-ázsiai ország törvényhozása évente általában egyszer vagy kétszer ül össze, ilyenkor a kormánypárt átfogó döntéseit ratifikálja. Kim Dzsong Un apja, Kim Dzsong Il halála után 2011 decemberében örökölte meg a hatalmat, és azóta egyszer sem mulasztotta el a gyűlést.

Észak-Koreában nem szokás beszámolni az észak-koreai vezetők esetleges betegségéről, a mostani felvétel ezt a hagyományt törte meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×