eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb támadás a donyecki repülőtér ellen

A tűzszünet ellenére továbbra is feszült a helyzet a kelet-ukrajnai Donyeckben: a város repülőtérét ostromló szakadárok újabb támadást indítottak, a város lakóövezeteiben becsapódó lövedékek pedig egy civil halálát okozták.

A városvezetés keddi közlése szerint az előző esti harcok következtében több gázvezeték megsérült a reptér közelében.

A TSZN televízió kedden arról számolt be, hogy a szakadárok több napja szakadatlanul lövik harckocsikkal és gránátvetőkkel a nemzetközi repülőteret. A légi kikötőt védő ukrán katonák hétfőn tüzérségi fegyverekkel verték vissza a szeparatisták újabb rohamát.

A híradás szerint a szakadárok nagy tűzerejű, 2SZ4 Tyulpan (Tulipán) típusú önjáró aknavetővel lőtték a védők állásait. A fegyver 240 milliméteres aknagránátjai mintegy 32 kilogramm trotil robbanóerejével rendelkeznek, és becsapódásukkor tízméteres átmérőjű bombatölcsérek keletkeznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×