eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az izraeli légierő lelőtt egy szíriai gépet a Golán-fennsík felett

Az izraeli légierő lelőtt egy Szíriából Izrael felé tartó repülőgépet a Golán-fennsíkon, közölte kedd reggel a Jediót Ahronót című újság honlapja, az Ynet.

A Golán-fennsíkon, még sziriai terület felett az izraeli hadsereg egy azonosítatlan repülőgépet észlelt, melyet még az elválasztó vonal fölött való átrepülése előtt lelőttek kedden egy Patriot föld-levegő rakétával.

Valószínűleg egy Damaszkuszból, a kormányzati erőktől a felkelők bombázására küldött MIG 21-es típusú szíriai harci repülőgép tévedt a körzetbe. Az izraeli katonai szakértők kizárták, hogy pilóta nélküli repülőt lőttek volna le.

Nem először érintik Izrael területét a szomszédos Szíriában folyó polgárháborús összecsapások, a határon lévő Kuneitra tartományban dúló heves harcok. A terület többször is gazdát cserélt az utóbbi hónapokban, jelenleg a Bassár el-Aszad ellen harcoló csapatok - köztük az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő iszlamista an-Nuszra Front - kezén van a Golán-fennsík szíriai ellenőrzés alatt álló része.

Augusztus végén Izrael felé tartott ebben a térségben egy drón, amely ellen szintén Patriot rakétát indított az izraeli hadsereg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×