eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az első skót megyében a függetlenségellenes erők győztek

A skót függetlenséget elvető tábor győzelmét jelentette be a népszavazás helyi eredményeit elsőként deklaráló skóciai választókörzet.

Az eredmény azonnal rendkívüli feltűnést keltett, mivel ez a körzet a függetlenségpártiak hagyományos fellegvárának számított.

A közép-skóciai Clackmannanshire megyében a péntek hajnali hivatalos adatismertetés szerint Skócia elszakadása ellen 19 036-an, a függetlenségre 16 350-en szavaztak, 89 százalékos részvételi arány mellett.

Ez azt jelenti, hogy ebben a körzetben pontosan az az eredmény született a százalékos megoszlás alapján, amelyet a legnagyobb brit közvélemény-kutató cég, a YouGov Skócia egészére jósolt a referendum lezárulása után. A cég által a szavazás csütörtök esti befejezése után közzétett előrejelzés szerint Skócia elszakadása ellen a választók 54 százaléka, a függetlenségre 46 százalékuk voksolhatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×