eur:
393.83
usd:
365.42
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ezért végeztek ki egy nőt Texasban

Végrehajtották a halálos ítéletet az Egyesült Államokban szerdán azon a nőn, aki tíz évvel ezelőtt hosszú ideig bezárva tartotta, kínozta és halálra éheztette vele élő partnernőjének kilencéves kisfiát.

A 38 éves Lisa Colemant a texasi Huntsville-ben végezték ki méreginjekcióval. Idén ő a második nő a kivégzettek között, és - 1389 férfi mellett - a 15. azóta, hogy 1976-ban visszaállították a halálbüntetést az Egyesült Államokban. Utolsó kegyelmi kérvényét egy órával a büntetés végrehajtása előtt utasították el.

Coleman a nyolc éve kimondott ítélet szerint vele együtt élő partnerének gyermekét tartotta fogva, kínozta és éheztette halálra. A kisfiú súlya halálakor mindössze feleannyi volt, mint korosztályának átlaga, testén a törvényszéki orvos szakértők 250 különböző sérülést számoltak meg, főleg égési sebeket és ficamokat.

Az ügyvédek azzal próbáltak védekezni, hogy a kisfiú szellemi fogyatékossággal küzdött, és nehezen kezelhető volt, de a bíróság nem fogadta el ezt az érvet. Elutasították azt a védekezést is, hogy az eset nem minősült emberrablásnak, ezért nem lenne kiszabható a legsúlyosabb büntetés.

Coleman partnere (az áldozat édesanyja) is vádlott volt az ügyben, ő azonban a per során vádalkut kötött, és ennek köszönhetően nem halálbüntetést, hanem tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×