eur:
393.09
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Terroristák támogatásával vádolnak egy New York-i boltost

Az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet finanszírozásával, dzsihadisták toborzásával és Irakot megjárt amerikai katonák meggyilkolására irányuló kísérlettel vádoltak meg a hatóságok egy New York állambeli élelmiszerbolt-tulajdonost - közölte híroldalán szerdán a CNN amerikai hírtelevízió.

A jemeni születésű, 30 éves Mufid A. Elfgeeh már május 31-én rendőrkézre került, de a szövetségi hatóságok hivatalosan csak kedden emeltek vádat ellene. A rochesteri férfit, akit csütörtökön állítanak először bíróság elé, azzal is megvádolták, hogy erőszakcselekmény elősegítésének céljával nyilvántartásban nem szereplő lőfegyvereket birtokolt. Ügyvédje szerint Elfgeeh ártatlannak fogja vallani magát.

A vádlott, aki ellen 2013 elején indult szövetségi vizsgálat, a közösségi médiában arra biztatta szimpatizánsait, hogy a jövedelmük egyharmadával, de háztartásonként legalább ötezer dollárral támogassanak iszlamista terrorszervezeteket. A boltost a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) fedett ügynökei buktatták le, akik közül többet rá akart venni, hogy utazzanak harcolni a Közel-Keletre. Azt követően tartóztatták le, hogy kifizette a fegyvereket, amelyekkel állítása szerint amerikai veteránokat szándékozott megölni.

Ha bűnösnek találják, Elfgeeh akár 65 szabadságvesztést is kaphat.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×