Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Október elsején hallgathatják meg az EP-ben Navracsicsot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Október elsején lehet Navracsics Tibor meghallgatása az Európai Parlament (EP) kulturális bizottsága előtt - derül ki az uniós biztosjelöltek EP-meghallgatásának előzetes, EP-illetékesek által egyelőre hangsúlyozottan nem véglegesnek mondott parlamenti menetrend-tervezetéből.

Az MTI birtokába került dokumentum szerint a kulturális, oktatási, ifjúsági és állampolgársági ügyek európai bizottsági felelősének szánt Navracsics Tibornak, a jelenlegi magyar külgazdasági és külügyminiszternek az EP-szakbizottsági meghallgatását október elsejére, a 18 és 21 óra közötti idősávba ütemezték be.

A biztosjelölti meghallgatások szeptember 29-én kezdődnek és október 7-én zárulnak. Minden meghallgatás három órán át tart majd.

Az első két biztosjelölt, akire e hónap 29-én 14.30-tól kerülhet sor, a máltai Karmenu Vella - akinek a tervezett illetékességi területe a környezetvédelem, hajózás és halászat -, valamint a svéd Cecilia Malmström. Az eddigi belügyi EU-biztos tervezett új illetékességi területe a kereskedelem.

Utoljára, október 7-én a finn Jyrki Katainent, valamint a holland Frans Timmermanst hallgatják meg az EP illetékes szakbizottsági tagjai. Mindkettőjüket több más tárca illetékességét átfogó, összehangoló szerepkörű alelnöki posztra szánja Jean-Claude Juncker megválasztott bizottsági elnök, sőt Timmermans a hét alelnök közül az úgynevezett első alelnöki tisztséget kapná.