eur:
394.33
usd:
370
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Jean Paul Gaultier nem tervez több készruhát

Jean Paul Gaultier francia divattervező úgy döntött, leállítja pret-a-porter, vagyis hétköznapi viseletre alkalmas női és férfi készruha-kollekcióját, hogy a különleges haute couture ruhákra, a parfümökre és más terveire koncentrálhasson - jelentette be hétfőn a divatház.

Utolsó női pret-a-porter kollekcióját, a 2015-ös tavaszi-nyári ruhákat szeptember 27-én, a párizsi divathéten mutatják be. Az információ először a Women's Wear Daily (WWD) divatportálon volt olvasható.

A 62 éves divattervező levelét idézték: "A döntést fő részvényesünkkel, a spanyol Puig csoporttal együtt hoztam. Ugyanarra a döntésre jutottunk, miután a gazdasági körülményeket megvizsgáltuk. A készruha-kollekciók féktelen ritmusa miatt nem marad idő a friss ötletekre és az innovációra".

"Több mint 38 év női és férfi készruha-kollekciói után úgy tűnt, eljött az idő, hogy egyes tevékenységeket befejezzünk, és mindenek előtt az haute couture-re, a parfümökre koncentráljunk" - írta levélében.

A WWD szerint a készruhagyártás felszámolása több tucat alkalmazott munkahelyét érintheti.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×