eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma

A Hamász elfogta az Izraelre aknagránátot kilövőket

A Hamász radikális palesztin szervezet elfogta a kedd este Izraelre aknagránátot kilövő csoport tagjait - közölte biztonsági forrásokra hivatkozva az izraeli közszolgálati rádió szerda reggel.

A Gázai övezetet ellenőrző Hamász közvetítők útján közölte az izraeli hatóságokkal, hogy továbbra is érvényesnek tekintik magukra nézve az augusztus 26-án megkötött tűzszünetet, amely véget vetett a hét hétig tartó és a két oldalon több mint 2200 ember életét kioltó harcoknak.

Kedd este három hét szünet után először az övezetből egy aknagránátot lőttek a szomszédos izraeli területre, de a lövedék lakatlan területen landolt, a támadásnak nem volt áldozata, s nem okozott anyagi károkat. Zeév Elkin, a kneszet külügyi és védelmi bizottságának elnöke kijelentette, hogy ha a keddi aknagránát egyszeri incidens, akkor nem fontos az izraeli reagálás, de ha ismétlődő jelenséggé válik, akkor kemény választ kell adni rá.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×