eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Aknagránátot lőttek ki Izraelre

Aknagránátot lőttek ki kedd este Izraelre a Gázai övezetből, de a támadásnak nem volt áldozata - jelentette be az izraeli hadsereg.

Ez volt az első ilyen támadás azóta, hogy augusztus 26-án tűzszünet vetett véget egy hét hétig tartó súlyos fegyveres konfliktusnak a palesztinok és Izrael között. A háborúban több mint 2200 ember vesztette életét a két oldalon.

Az övezetet ellenőrző Hamász radikális palesztin szervezet közölte, hogy nincs tudomása a támadásról, és a palesztin frakciók tartják magukat a tűzszüneti megállapodáshoz. A lövés leadását egyetlen csoport sem vállalta magára.

Izrael korábban leszögezte, hogy nem tűri el a legkisebb provokációt sem.

A Hamász időnként belharcot folytat az uralmával dacoló kisebb, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kapcsolódó, még radikálisabb fegyveres csoportokkal az övezetben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×