Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mosógépet rongált a konkurencia?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Samsung azzal vádolja fő riválisát, az ugyancsak dél-koreai LG-t, hogy annak igazgató hitelrontás céljából szántszándékkal megrongálták mosógépeit németországi műszaki áruházakban.

A műszaki cikkeket gyártó óriáscég, a Samsung Electronics szándékos rongálás gyanújával fel is jelentette riválisát a dél-koreai ügyészségen.

A Samsung szerint a rongálások szeptember elején, a háztartási gépek rangos világvására, a berlini IFA előtt történtek a német főváros több bevásárlóközpontjában.

A gyár szerint biztonsági kamerák felvételei bizonyítják, hogy az LG Electronics igazgatói, köztük Dzso Szöng Dzsin, a konszern háztartási gépeket gyártó részlegének vezetője, személyesen babráltak Samsung-mosógépekkel.

A vandalizmust egy áruházi eladó jelezte, aki állítólag saját szemével látta, amint például az LG igazgatói szántszándékkal addig nyomkodták lefelé a Samsung-mosógépek ajtaját, amíg azokat nem lehetett becsukni.

A magát a világ első számú mosógépgyártójának mondó LG elismerte, hogy igazgatói "közelebbről megnéztek bizonyos Samsung-termékeket" a berlini áruházakban, de tagadja a rongálás vádját, és teljes körű együttműködést ígér a vizsgálatban.

A cég szerint ha valóban le akarták volna járatni a vetélytársat, akkor egy ilyen feladattal nem igazgatókat bíztak volna meg.

A két dél-koreai óriáscég éles küzdelmet vív egymással az elsőségért számos műszaki cikk piacán. 2012-ben bíróságot kértek fel annak eldöntésére, hogy melyikük a piacvezető a légkondicionálók piacán, illetve melyikük hűtőgépeinek nagyobb a kapacitása.