eur:
393.91
usd:
369.83
bux:
65748.39
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Egy ember meghalt a romániai áradásokban

Egy ember meghalt, két másik eltűnt, miután Románia dél-nyugati részén a heves esőzések következtében áradások és földcsuszamlások keletkeztek.

Gabriel Oprea román belügyminiszter az elmúlt napok heves esőzései okozta kár eddigi mérlegét vonta meg hétfőn. Az általa közölt adatok szerint Mehedinti megyét sújtották legkeményebben az áradások, ott földcsuszamlás okozta egy ember halálát. A tragédia Orsova város határában történt a Duna partján.

A román-szerb határ közelében fekvő településen a határrendőrök 67 diákot és 18 tanárt menekítettek ki a város több iskolájából.

A DN6 jelzésű országutat lezárták Orsovától Karánsebes (Caransebes) irányába. A környéken nehézkesen zajlik a közlekedés a mellékutakon is. A térségben 200 rendőr, csendőr és tűzoltó áll készen az esetleges további kitelepítésére.

Mehedinti megyében az elmúlt huszonnégy órában 100 millimétert meghaladó csapadék hullt. A román hidrológusok a Bánságban, vagyis több Temes (Timis) és Krassó-Szörény (Caras-Severin) megyei folyón hirdettek másodfokú árvízvédelmi készültséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×