eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elutasították a terrorizmus vádjában bűnösnek talált szlovák férfi fellebbezését

Elutasította a terrorizmus vádjában bűnösnek talált szlovák férfi fellebbezését szerdán a kassai kerületi bíróság. A 24 éves Ladislav Kuc az első Szlovákiában, akit terrorizmus címén ítéltek el - jelentették szlovákiai magyar hírportálok.

A férfi 2011. december 28-án a McDonald's amerikai gyorsétteremlánc egyik kassai egységének bejárata mellett működésbe hozott egy házilag készített robbanószerkezetet. A detonációban senki sem sebesült meg, csak anyagi károk keletkeztek.

A kassai férfit illegális fegyverviseléssel, zsarolással, megfélemlítéssel, robbanóanyag előállításával és pokolgépes támadással vádolták. A bíróság tavaly júniusban a maximálisan kiszabható büntetésre, 25 év börtönre ítélte Kucot.

A védelem fellebbezett, a fellebbviteli bíróság azonban elutasította a felülvizsgálati kérelmet. Kuc ügyvédje azzal védekezett, hogy védence lelki beteg, a szakértői vélemények azonban teljesen egészségesnek ítélték. A védőügyvéd szerint ügyfele túl szigorú büntetést kapott.

Ladislav Kuc az ítélet szerint azzal a céllal robbantott, hogy megfélemlítse a lakosságot, illetve hogy a kormányt rákényszerítse az állatok megölésével kapcsolatos törvények szigorítására.

Kuc szenvedélyes állatvédő hírében áll.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×