eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk

Húszezer kilométert autózott egy kínai pár

Húszezer kilométert autózott Sanghajból Birminghambe egy kínai pár, hogy eljussanak a városba, ahol egykor minibuszukat tervezték.

A 48 éves Jao Kuo-csen és Csie Vu az utat zarándoklatnak tekintette: járművük egy Sanghajban készült Maxus V80 volt, amelynek "szellemi otthona" az angol iparváros. Július elsején indultak Sanghajból, Birminghambe augusztus 26-án érkeztek meg.

A Mongólián, Oroszországon, Finnországon, Svédországon, Norvégián, Dánián, Németországon, Hollandián és Franciaországon keresztül vezető utat két évig tervezték.

Mindketten abbahagyták a munkát, Csie Vu az amerikai Abbott vállalatnak dolgozott, Jao Kuo-csen a Shanghai Money Weekly hetilap sajtófotósa volt. "Családunk és a barátaink azt hiszik, megőrültünk, de mi nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült" - mondta Csie Vu.

A Maxus V80 minibuszt régebben a birminghami LDV-gyár készítette, de a nevet és a szellemi tulajdont 2010-ben egy kínai cég megvásárolta, azóta a modellt Sanghajban gyártják.

"Ez volt az oka, hogy Birmingham lett az úti célunk, onnan származik az autónk, az LDV tervezte, ez az otthona" - tette hozzá Csie Vu.

Ugyan az LDV régi telephelyét nem találták meg, mert vasútépítési célból időközben megvásárolták, mégis boldogok, hogy eljutottak oda, és Anglia más részeire is kíváncsiak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×