Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egy gyanús csomag miatt kiürítették a londoni Luton repülőteret

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy gyanús csomag miatt hétfő délután kiürítették a magyarországi járatok által is használt londoni Luton repülőteret - közölte a rendőrség, amely később a csomagot - ellenőrzött körülmények között - felrobbantotta. A repülőteret ezután meg is nyitották.

A repülőtér szóvivője arról számolt be, hogy a csomagot az utasbiztonsági zónában fedezték fel. A repülőteret működtető vállalat honlapján azt írták, hogy az utasok és a dolgozók biztonságának garantálása érdekében döntöttek a terminál evakuálásáról.

A tájékoztatás szerint minden, a lutoni nemzetközi repülőtérre érkező járatot felfüggesztettek, a létesítményt a közúti forgalom elől is lezárták, és az este felrobbantották a gyanús csomagot, amelyről a rendőrség utólag azt közölte, hogy nem jelentett veszélyt. Letartóztatás nem történt.

A Londontól 35 kilométerre északra fekvő Lutonra érkeznek járatok Budapestről is. A Wizzair diszkont légitársaság és az Easyjet brit fapados társaság is indít járatokat a magyar fővárosból a lutoni reptérre, amely egyike a Londont kiszolgáló öt nemzetközi légikikötőnek. A lutoni a szigetország ötödik legnagyobb forgalmú repülőtere, a tavalyi évben 9,7 millió utast fogadott.

A brit kormány nemrégiben emelte a második legmagasabb szintre a terrorkészültségi szintet. David Cameron miniszterelnök szerint az intézkedést az indokolja, hogy közvetlen fenyegetést jelent Nagy-Britannia nemzetbiztonságára az Iszlám Állam nevű, Irakban és Szíriában előretörő szélsőséges milícia brutalitása.

A budapesti repülőtér tájékoztatási oldala (bud.hu) szerint hétfőn 22.00-kor indul Lutonba a Wizz Air eredetileg 18.25-re kiírt járata.