eur:
393.38
usd:
368.16
bux:
65885.93
2024. április 24. szerda György

Szlovákia logisztikai bázist épít a NATO műveleteinek támogatására Popradban

Logisztikai bázis építését tervezi Szlovákia az ország keleti részén fekvő Popradban a NATO műveleteinek támogatására - közölte Andrej Kiska államfő a katonai szövetség csúcstalálkozóját követően, szombaton.

Az elnök szerint a bázist lőszerkészlet tárolására lehet majd használni, amennyiben a NATO-nak szüksége lesz erre. Andrej Kiska újságíróknak elmondta, Szlovákia vállalta, hogy növeli jelenlétét a szczecini NATO-parancsnoki központban, valamint felajánlotta sliaci repülőterét és lesti kiképző központját. Utóbbi kettő Szlovákia középső részén található.

Az államfő már a katonai szövetség csütörtök-pénteki walesi tanácskozása előtt közölte, hogy országa 2020-ra a bruttó hazai össztermék (GDP) 1,6 százalékára növeli védelmi kiadásait, a katonai költségvetés 20 százalékát pedig a hadsereg modernizációjára fordítja. A NATO-csúcson a tagállamok vezetői megegyeztek abban, hogy megállítják a védelmi kiadások csökkenését, és az elkövetkező tíz évben növelni fogják az ilyen irányú kiadásokat.Az elnök szerint a bázist lőszerkészlet tárolására lehet majd használni, amennyiben a NATO-nak szüksége lesz erre. Andrej Kiska újságíróknak elmondta, Szlovákia vállalta, hogy növeli jelenlétét a szczecini NATO-parancsnoki központban, valamint felajánlotta sliaci repülőterét és lesti kiképző központját. Utóbbi kettő Szlovákia középső részén található.

Az államfő már a katonai szövetség csütörtök-pénteki walesi tanácskozása előtt közölte, hogy országa 2020-ra a bruttó hazai össztermék (GDP) 1,6 százalékára növeli védelmi kiadásait, a katonai költségvetés 20 százalékát pedig a hadsereg modernizációjára fordítja. A NATO-csúcson a tagállamok vezetői megegyeztek abban, hogy megállítják a védelmi kiadások csökkenését, és az elkövetkező tíz évben növelni fogják az ilyen irányú kiadásokat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×