eur:
393.85
usd:
369.08
bux:
65872.89
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Így élt Hollande mellett a volt francia first lady

Könyvet írt Francois Hollande francia elnök volt élettársa, Valerie Trierweiler az államfővel töltött szenvedélyes és féltékenységgel teli csaknem tíz évről, valamint szakításuk részleteiről. A Merci pour ce moment (Köszönet ezért a pillanatért) című kötet csütörtökön jelenik meg.

A 320 oldalas kötetből a Paris Match című magazin szerdán közölt részleteket, ennél a lapnál dolgozik újságíróként a volt first lady.

"Minden, amiről írok, igaz. Az Elysée-palotában időnként úgy éreztem magam, mintha riporton lennék. Túl sokat szenvedtem a hazugságtól, hogy én is elkövessem azt" - olvasható a legnagyobb titokban készült, 200 ezer példányban megjelenő kötet borítóján.

Az elegáns, klasszikus stílusú, szőkésbarna hosszú hajú, 49 éves újságíró 2012 májusa és 2014 januárja között volt Hollande élettársaként Franciaország first ladyje, de a nem hivatalos poszton nem volt igazán sikeres, nem sikerült magát belopnia a franciák szívébe.

A kezdetektől jelezte, hogy véleményét mindig ki fogja mondani, újságírói munkájával nem hagyott fel, de már nem politikai cikkeket, hanem kulturális recenziókat publikált.

A kötetből az is kiderül, hogyan szerzett a volt first lady januárban tudomást arról, hogy Hollande-nak viszonya van Julie Gayet színésznővel.

"A Julie Gayet-hír vezető hír a reggeli műsorokban. Kiborulok, nem bírom ezt hallani, a fürdőszobába sietek. Felkapom a kis műanyag zacskót, amelyben az altatók vannak. Francois követ. Megpróbálja kivenni a kezemből a zacskót. Beszaladok a szobába. Elkapja a zacskót, amely elszakad. A gyógyszerek szétgurulnak az ágyon és a földön. Sikerül néhányat összeszednem. Beveszek annyit, amennyit csak tudok. Aludni akarok. Nem akarom átélni az órákat, amelyek most következnek. Érzem a szélvihart, amely le fog rám csapni és nincs erőm ellenállni. Menekülni akarok. Elájulok" - írja a könyvben Hollande volt élettársa.

Valérie Trierweiler ezt követően néhány napra kórházba került. Az államfő alig két héttel a titkolt viszonyát leleplező cikk megjelenését követően, január 25-én bejelentette, hogy különvált Valérie Trierweilertől, akivel hivatalosan 2007 óta élt együtt.

Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg és nem ismeretes, hogy jelenleg milyen viszonyban áll Julie Gayet-val.

A Paris Match még három részletet közölt a kötetből. Az egyik Hollande első reakciót ismerteti, amikor a jövőbeni államfő 2011-ben megtudta, hogy a párton belüli legfőbb riválisát, Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap akkori főigazgatóját nemi erőszak kísérletének vádjával New Yorkban őrizetbe vették.

Egy másik Michelle Obama féltékenységét tárgyalja. "Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen féltékeny" - írja Trierweiler, amikor az amerikai elnök a dán miniszterelnöknővel, Helle Thorning-Schmidttel készített szelfiket Nelson Mandela temetésén. Egy harmadik epizód pedig arról szól, hogyan jelent meg Ségolene Royal, Hollande volt élettársa és négy gyermekének anyja egy étteremben éppen akkor, amikor az újságírónő ott kettesben vacsorázott a férfival.

A francia elnöki hivatalban azt állítják, hogy csak kedden, a sajtóból értesültek a könyv megjelenéséről. A Le Parisien című fővárosi napilap szerint a kötet "egy sértett nő bosszúja", amely fölindulást fog okozni az Elysée-palotában és hatalmas médiavisszhangja lesz.

Valérie Trierweiler nem az első volt first lady, aki könyvet írt az elnök mellett töltött éveiről. 2013-ban Nicolas Sarkozy volt felesége, Cécilia Attias adott ki könyvet az Elysée-palotában töltött néhány hónapjáról és szakításáról az akkori államfővel, akitől nem sokkal megválasztása után vált el.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×