eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Az Iszlám Állam támogatásának vádjával vettek őrizetbe több embert Dániában

Egy férfit és két nőt vettek őrizetbe a terrorellenes törvények alapján Dániában, amiért állítólag anyagilag támogatták az Irakban és Szíriában harcoló, Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezetet.

Jens Moeller Jensen rendőrségi nyomozó elmondta, hogy a szerdai akció során 100 ezer dán korona (4,3 millió forint) összegben foglaltak le készpénzt.

Az egyik vádlott, a palesztin származású Ali Daghim arról számolt be, hogy mintegy húsz lökhárító-matricát adott el, darabját 50 koronáért (2100 forintért). A matricán fekete alapon fehérrel írt arab nyelvű felirat látható.

A 35 éves férfi tagadta, hogy támogatná a radikális csoportot, és azt állította, hogy a matricának nincs köze az Iszlám Államhoz, a matricán látható logót szerinte számos muzulmán használja az IÁ-n kívül is.

A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy anyagilag támogattak egy terrorszervezet, a dán törvények alapján ezért tíz év letöltendő börtönbüntetést is kaphatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×