Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Büntetés a francia elnök állítólagos barátnőjéről készült fotók miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Háromezer eurós (947 ezer forintos) felfüggesztett pénzbüntetésre ítélte kedden a Párizshoz közeli Nanterre büntetőbírósága annak a bulvármagazinnak a felelős szerkesztőjét és kiadóját, amely titokban készült fotókat közölt január közepén Julie Gayet színésznőről, akiről már korábban leplezte: állítólag viszonya van Francois Hollande francia elnökkel.

A bíróság a felvételeket készítő lesifotóst, Laurent Viers-t is elítélte, ezer eurós (315 ezer forintos) felfüggesztett pénzbüntetésre.

"Fontos döntés született" - mondta az ítélethirdetést követően Jean Ennochi, a színésznő ügyvédje. "Ez az első alkalom, hogy a Closer (bulvármagazin) vezetőit büntetőbíróság marasztalja el az ügyben, s az szerepelni fog az erkölcsi bizonyítványukban" - tette hozzá.

Laurence Pieau, az újság szerkesztőségének vezetője és Carmine Perna, a lapot kiadó Mondadori Magazines France igazgatója nem kívánta kommentálni az ítéletet.

Az államfővel való állítólagos viszonyát egy korábbi fotósorozatban már leleplező hetilap ellen Julie Gayet a magánéletének megsértése miatt egy második fotósorozat megjelenését követően tett feljelentést. A január 17-én közölt fotósorozatban saját gépkocsija vezetése közben örökítették meg a színésznőt. Ami pedig magánterületnek számít a francia joggyakorlat szerint. A kép alatt az volt olvasható: "Fehér Citroenjével szokta az elnököt felkeresni".

A színésznő egyébként maga azonosította be a képeket készítő 47 éves lesifotóst, akiről azt állította, hogy "nem tudott tőle megszabadulni", mert mindenhova üldözte. A fotós a július 1-i tárgyaláson elismerte, hogy "információk megszerzése" érdekében követte Gayet-t, de tagadta, hogy ő készítette az ominózus sorozatot.

A lap vezetői egyébként nem ismerték el, hogy megsértették a törvény. Szerintük ugyanis a gépkocsi nem tekintendő magánterületnek.

Az elvált, két gyermekes 42 éves Julie Gayet, aki soha nem volt hajlandó a magánéletéről nyilatkozni, valóságos jogi ellenhadjáratot indított a Closer ellen, amióta megírták, hogy állítólag két éve viszonya van Hollande-dal.

A lapot március 27-én a magánélet megsértése miatt 15 ezer eurós (4,6 millió forintos) kártérítés megfizetésére kötelezte a bíróság, amiért januárban egy fotókkal illusztrált összeállításban leleplezte, hogy az elnök rendszeresen látogatta a színésznőt egy bérlakásban, amely alig 100 méterre található az elnöki hivataltól.

Az államfő alig két héttel a cikk megjelenését követően, január 25-én bejelentette, hogy különvált Valérie Trierweilertől, a Paris Match 48 éves újságírónőjétől, akivel hivatalosan 2007 óta élt együtt. Azóta Hollande nyilvánosan mindig egyedül jelent meg, s nem ismeretes, hogy jelenleg milyen viszonyban áll Julie Gayet-val.