Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét elsüllyedt egy menekültcsónak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legalább öt ember, köztük egy gyermek vesztette életét péntekre virradó éjszaka, amikor felborult egy menekülteket szállító csónak Törökország partjainál - közölte pénteken a török parti őrség illetékese.

A hatóságoknak sikerült kimenteniük nyolc embert, őket egy közeli kórházba szállították. A parti őrség továbbra is kutat egy eltűnt személy után.

Török sajtóértesülések szerint a menekültek a polgárháború sújtotta Szíriából tartottak Görögország felé, a parti őrség azonban nem erősítette meg ezt az információt.

Az Ázsiából, Közel-Keletről és Afrikából Európa felé tartó menekültek egyik fontos útvonala Törökországon át vezet.

A bevándorlók hajói gyakran szenvednek balesetet az Égei-tenger török partjainál. Júliusban huszonnégy menekült veszett a tengerbe, miután Görögországba tartó vízi járművük hajótörést szenvedett a török partok közelében.

Görögország nemrég szögesdrótkerítést emelt az országot Törökországtól elválasztó szárazföldi határon, így a török partoktól néhány száz méterre fekvő görög szigetek irányába tolódott el a bevándorlók útvonala.

A két és fél éve tartó szíriai polgárháború miatt az utóbbi időben jelentősen megnőtt a dél-európai országokba onnan érkező menekültek száma.

Törökország eddig több mint 600 ezer szíriai menekültet fogadott be.