eur:
394.26
usd:
370.39
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hóvihar lassítja Harry herceg déli-sarkvidéki kalandját

Újabb hóvihar gördített akadályt Harry herceg, II. Erzsébet brit királynő unokája déli-sarki expedíciója elé: a csapatot hóvihar kényszeríti pihenőre egy antarktiszi állomáson.

Harry herceg és veterán katonákból álló csapata a hetvenedik szélességi körnél lévő állomáson várja a hóvihar elvonulását, hogy megkezdje akklimatizálódási menetét a déli-sark felé. Az eredeti tervek szerint november 30-án a 87. szélességi körről indul a tulajdonképpeni expedíció, a 335 kilométeres menet a Föld legdélebbi pontjára.

Nem ez az első alkalom, hogy a természet lassítja a projekt megvalósulását: a csapatnak már el kellett térnie a tervektől, mivel a hóvihar miatt Fokvárosból is csak később tudott elindulni repülőgépük.

A brit herceg mellett háborúban megsérült brit, amerikai, kanadai és ausztrál katonák vesznek részt az expedícióban. Néhányuk végtag-amputáción is átesett, mégis vállalkoztak a Déli-sark meghódítására, hogy adományokat gyűjtsenek a Walking With The Wounded veterán szervezet javára.

Harry herceg elmondása szerint apja, Károly herceg nagyon aggódik érte. Bátyja, Vilmos herceg ellenben "irigykedik" rá, mert neki "sikerült megmenekülnie egy síró gyerektől".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×