Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szlovákia: az MKP képviselői nem fognak együttműködni Kotlebával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Közösség Pártja (MKP) képviselői a besztercebányai megyében nem fognak együttműködni a szélsőjobboldali Mi Szlovákiánk Néppárt elnökével, a megyefőnöknek megválasztott Marián Kotlebával - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a párt elnöke, Berényi József.

"A megyében öt képviselőnk van, és a párt megyei elnöke közölte: semmilyen esetben sem működnek együtt Marián Kotlebával, így ellenzékben lesznek" - közölte Berényi József. Hozzátette: az MKP kész minden demokratikus párttal együttműködni, hogy felszámolják a szélsőségességet Szlovákiában.

Marián Kotleba vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: nem tart attól, hogy a megyei tanács nem akar együttműködni vele.

"Úgy gondolom, a tanács tagjai támogatni fogják a jó ötleteket. Ha úgy döntenek, hogy bojkottálni fognak engem, a választóiknak kell ezzel elszámolniuk" - jelentette ki a szélsőjobboldali politikus.

Kotleba közölte: nem hajlandó együttműködni a jelenlegi parlamenti pártokkal, amelyekről mint "politikai maffiáról" beszélt.

A szélsőjobboldali politikus megválasztása kapcsán Berényi József megjegyezte: "Ez egyértelműen új politikai jelenség Szlovákiában, és határozottan befolyásolja a szlovák politikát. Azt várom, hogy valamennyi európai és amerikai intézmény fokozott figyelmet fordít Szlovákiára, arra, ami valójában történt". Az MKP politikusa a romakérdés megoldatlanságának tudta be a szélsőjobboldali politikus megválasztását.