eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Tömegsírokat találtak Mexikóban

Mexikói nyomozók 18 holttestre bukkantak az ország nyugati részén, miután kihallgattak csaknem kéttucatnyi rendőrt, akik bevallották, hogy együttműködtek egy drogkartellel, és elvezették a hatóságokat több tömegsírhoz - közölte egy tisztségviselő.

Az illetékes hatóságok szerint várhatóan további holttestek kerülnek még elő, ahogy folytatják a megjelölt nyolc tömegsír feltárását. Az áldozatok egy részére megkötözve, testükön kínzások nyomaival találtak rá - mondta el a mexikói szövetségi ügyészég egy név nélkül nyilatkozó tisztségviselője.

A gyilkosságok közvetlen okáról egyelőre semmit sem közöltek, a Csendes-óceán partján fekvő Jalisco és Michoacan államok közötti határ térségében ugyanakkor köztudottan állóháború zajlik két rivális drogkartell, a Knights Templar és az úgynevezett Jaliscói Új Nemzedék Kartell (Cártel de Jalisco Nueva Generación) között.

A tömegsírokra La Barca településen találtak rá, a Chapala tó közelében, amelynek vidéke népszerű a turisták és az amerikai nyugdíjasok körében.

Az AP amerikai hírügynökség emlékeztet arra, hogy a mexikói kormány komoly erőfeszítéseket tesz a erőszakcselekmények visszaszorítására Michoacanban, ahol a helyi lakosok önvédelmi fegyveres csoportokat alakítottak arra hivatkozva, hogy a hatóságok képtelenek megvédeni őket a szervezett bűnbandáktól, főleg a drogkartellektől.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök szerint bár továbbra is rendkívül sok a fegyveres támadás, a gyilkosságok száma csökken Michoacanban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×