Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tömegsírokat találtak Mexikóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mexikói nyomozók 18 holttestre bukkantak az ország nyugati részén, miután kihallgattak csaknem kéttucatnyi rendőrt, akik bevallották, hogy együttműködtek egy drogkartellel, és elvezették a hatóságokat több tömegsírhoz - közölte egy tisztségviselő.

Az illetékes hatóságok szerint várhatóan további holttestek kerülnek még elő, ahogy folytatják a megjelölt nyolc tömegsír feltárását. Az áldozatok egy részére megkötözve, testükön kínzások nyomaival találtak rá - mondta el a mexikói szövetségi ügyészég egy név nélkül nyilatkozó tisztségviselője.

A gyilkosságok közvetlen okáról egyelőre semmit sem közöltek, a Csendes-óceán partján fekvő Jalisco és Michoacan államok közötti határ térségében ugyanakkor köztudottan állóháború zajlik két rivális drogkartell, a Knights Templar és az úgynevezett Jaliscói Új Nemzedék Kartell (Cártel de Jalisco Nueva Generación) között.

A tömegsírokra La Barca településen találtak rá, a Chapala tó közelében, amelynek vidéke népszerű a turisták és az amerikai nyugdíjasok körében.

Az AP amerikai hírügynökség emlékeztet arra, hogy a mexikói kormány komoly erőfeszítéseket tesz a erőszakcselekmények visszaszorítására Michoacanban, ahol a helyi lakosok önvédelmi fegyveres csoportokat alakítottak arra hivatkozva, hogy a hatóságok képtelenek megvédeni őket a szervezett bűnbandáktól, főleg a drogkartellektől.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök szerint bár továbbra is rendkívül sok a fegyveres támadás, a gyilkosságok száma csökken Michoacanban.