eur:
393.81
usd:
368.19
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Áder János részvétét fejezte ki a Fülöp-szigeteki elnöknek

Mély részvétét fejezte ki Áder János a Fülöp-szigetek államfőjének és a délkelet-ázsiai ország népének a Haiyan (Yolanda)-tájfun pusztítása miatt.

A köztársasági elnök a Benigno Aquinónak küldött, hétfői keltezésű részvéttáviratában azt írta: mély szomorúsággal értesült arról, hogy a Fülöp-szigeteken végigsöprő Haiyan-tájfun oly sok emberéletet követelt és borzalmas pusztítást végzett. Áder János együttérzéséről biztosította a hozzátartozóikat elvesztő családokat, valamint erőt és hitet kívánt a Fülöp-szigeteknek és népének ahhoz, hogy átvészelje ezeket a nehéz időket.

A Haiyan tájfun pénteken söpört végig a Fülöp-szigetek középső részén. A halálos áldozatok számát illetően továbbra is ellentmondásos hírek érkeznek a szigetországból. A hatóságok eddig 942 ember halálát erősítették meg, és 275 embert nyilvánítottak eltűntnek. Vasárnap a rendőrség egyik illetékese viszont azt mondta, hogy tízezer halálos áldozata is lehet a tájfunnak. A természeti csapásban mintegy 630 ezer ember otthona romba dőlt vagy megközelíthetetlenné vált a vihart kísérő áradások és földcsuszamlások miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 19:04
×
×
×
×