eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Működőképes fémpisztoly - 3D nyomtatóval

Nagy találati pontossággal büszkélkedhet az a 3D nyomtatóval előállított pisztolyt, amelyet az amerikai Solid Concepts állított elő fémből, az Egyesült Államokban hagyományos M1911 típusú félautomata pisztoly számítógépen tervezett térbeli digitális modelljéből.

A Solid Concepts, amelynek székhelye a kaliforniai Valencia városában van, technikai vívmányáról helyi idő szerint péntek este tett közzé videofelvételt, amely szerint a 45-ös kaliberű lőfegyverrel 25 méterig pontosan a céltábla közepébe lehet találni - jelentette szombaton az AFP és a dpa. A CNN honlapja szerint a több mint 50 próbalövésből mindegyik eltalálta a céltáblát, közülük több annak fekete középpontját is.

Nem ez az első eset, hogy egy vállalat háromdimenziós nyomtatási eljárással fegyvert állít elő, de a Solid Concepts az első olyan cég, amely fémből készített lőfegyvert ezzel a technológiával.

A Solid Concepts saját közlése szerint az egyetlen olyan amerikai cég, amelynek ilyen 3D nyomtatója van, és a fegyvergyártáshoz szövetségi engedéllyel is rendelkezik.

A cég hangsúlyozta, hogy a fémpisztoly nyomtatása változatlanul méregdrága eljárásnak számít és nem kell aggódni amiatt, hogy a 3d-s technológia elterjedésével bűnözők otthon állíthatnak majd elő fegyvereket, amelyek eredetét nem lehet kinyomozni.

A háromdimenziós eljárás csak drága 3D ipari nyomtatókon alkalmazható és különleges alapanyag szükséges hozzá. A 3D nyomtatók jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×