eur:
392.8
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Számítógépes csapdával fogtak ezer pedofilt

Tíz hét alatt ezer pedofilt "fogott" egy holland gyermekjogi szervezet számítógépes csapdával a világhálón keresztül.

A Terre des Hommes nevű szervezet - amely gyerekek kizsákmányolása ellen lép fel szerte a világban - hétfőn számolt be arról, hogy számítógépes technikával 10 éves fülöp-szigeteki kislányt kreált és Sweetie-nek, azaz Édeskének keresztelte el. A 3 dimenziós technikával született virtuális lány a neten felajánlotta, hogy élő adásban szexuális mutatványokkal szórakoztatja a rá kíváncsiakat webkamerán keresztül és elcseveg velük.

Az ajánlatra több mint ezren jelentkeztek. Az érdeklődőkkel Sweetie nevében a szervezet embere megállapodott az árban, nevezetesen 20 dollárban, és kislány elkérte "rajongója" Skype-címét. Miután megkapta, a beszélgetés megszakadt.

A trükkel a szervezet mintegy ezer férfit tudott azonosítani. Adataikat pedig átadja az Interpolnak.

A Terres des Hommes éveken át küzdött gyermekprostitúció ellen Délkelet-Ázsiában. A szervezetnek feltűnt, hogy a kiskorú prostituáltak egyre kevésbé mutatkoznak a szexturisták által frekventált helyeken, kávéházakban , éttermekben és szállodákban. Kiderült, ma már inkább a világháló révén használják ki ezeket a gyerekeket, akik otthonukból kínálják "szolgáltatásaikat".

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×