eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megoldást javasol Snowden a tömeges kémkedés ügyében

Globális megoldást kell találni a magánemberek és politikusok utáni kémkedés korlátozására Edward Snowden amerikai informatikus szerint, aki Kiáltvány az igazságért című, vasárnap megjelent levelében foglalkozott a kérdéssel.

A társadalom "nem feledkezhet meg arról, hogy a tömeges kémkedés globális probléma, ezért globális megoldást követel" - írta.

A Der Spiegel című német magazinban megjelent levélben Snowden úgy vélekedett, leleplezéseit igazolta, hogy most már több kormányzati ellenőrzést követelnek a hírszerző ügynökségek fölött.

"A vita, amelyet el akartak kerülni, most a világ minden országában folyik. Az új tudás ahelyett, hogy kárt okozott volna, világos előnyhöz vezetett, mert most politikai reformokat javasolnak a törvények és az ellenőrzés terén" - írta.

A kiterjedt kémkedés nemcsak a magánéletet, hanem a szólásszabadságot és a nyílt társadalmakat is fenyegeti - figyelmeztetett. "Erkölcsi kötelezettségünk törődni azzal, hogy a törvényeink és értékeink korlátozzák a kémprogramokat és védjék meg az emberi jogokat" - írta.

"Az állampolgároknak harcolniuk kell a közvélemény számára lényeges ügyekről szóló tájékoztatás elnyomása ellen. Aki elmondja az igazat, nem követ el semmi bűnt" - fejezte be Snowden a levelet, amelyet november elsején írt és egy titkosított csatornán át juttatott el a magazinhoz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×