eur:
395.36
usd:
366.65
bux:
65365.8
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nairobi merénylet - néhány túszt kiszabadítottak

Nagy robbanások voltak, majd sűrű fekete füst gomolygott hétfőn a kenyai Nairobiban annál a bevásárlóközpontnál, amelyet az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges szomáliai fegyveresek támadtak meg.

A detonációkat géppisztolyropogás kísérte. A helyi rendőrség azt közölte, hogy ők robbantottak, megpróbálnak a tetőn keresztül bejutni az épületbe. Azt is mondták, hogy sikerült biztonságba helyezni néhány túszt.

David Kimaiyo, a kenyai rendőrség parancsnoka a Twitter közösségi oldalon azt írta, hogy egyre inkább teret nyernek a támadókkal szemben. A négyszintes plázában még 10-15 támadó tart fogva túszokat és harcol a hatósági erőkkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

Sorra válnak meg a külföldiek a Velencei-tó melletti ingatlanjaiktól

A Velencei-tó környéke viszonylag könnyen vészelte át a lakáspiac tavalyi ledermedését. Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy a tó partjára már nem elsősorban üdülőhelyként, hanem egy tiszta, békés, ám mégis nagyvárosközeli lakóövezetként tekintenek az otthont keresők. A külföldi ingatlantulajdonosok viszont most egyértelműen az eladói oldalon jelennek meg - derül ki az OTP Ingatlanpont szakembereinek tapasztalataiból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×