eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Halott lehet a gyilkos ausztriai vadorzó

Halott a gyilkos ausztriai vadorzó az osztrák rendőrség szerda hajnali jelentése szerint, a férfi előző nap menekülés közben négy ember ölt meg.

Az 55 éves férfi - akit régóta köröztek - a Bécstől mintegy 70 kilométerre nyugatra fekvő Melk közeli tanyájára menekült és ott elbarikádozta magát.

A Cobra különleges egység tagjai éjszaka megrohamozták a házat és rábukkantak a férfi holttestére. A vadorzó állítólag felgyújtotta a ház egyik helyiségét és maga is a lángok martaléka lett.

Alois H. - akit évek óta köröztek - kedden szökés közben rendőröket és egy vöröskeresztes alkalmazottat lőtt meg, négyen belehaltak sebesüléseikbe: három rendőr és egy vöröskeresztes gépkocsi sofőrje. Az egyik rendőrt a vadorzó túszul ejtette és menekülés közben ölte meg.

A Cobra különleges rendőri egység keddre virradóra Annaberg község közelében, egy erdőben kísérelte meg elfogni az autójában tartózkodó férfit, aki azonnal tüzet nyitott rájuk és egy rendőrautóba átülve menekült tanyájára.

A rendőrség jelentése szerint a különleges egység tagjai a ház átkutatása közben egy, a pincéből nyíló titkos helyiségre bukkantak, ahol tűz égett. A tüzet eloltották és ekkor bukkantak rá minden kétséget kizáróan a férfi holttestére.

Az akcióban a Cobra 135 tagja, valamint további 200 fős biztonsági erő vett részt. Bevetették a hadsereg három páncélozott járművét is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×