Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Boldogtalannak érezte magát a washingtoni lövöldöző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Boldogtalan volt Amerikában, ezért külföldre akart költözni Aaron Alexis, aki 12 emberrel végzett a washingtoni haditengerészeti parancsnokságon - közölte a támadó ismerőseire hivatkozva szerdán az amerikai média.

Alexisnek anyagi gondjai voltak, és úgy érezte, hogy veterán katonaként és afroamerikai mivoltában semmibe veszik. A férfi nem akart többé a kormánynak dolgozni - állította Kristi Suthamtewkal, egy Fort Worth-i thai vendéglő tulajdonosának felsége. Ebben az üzletben dolgozott Alexis korábban kosztért és kvártélyért.

A férfi úgy érezte, hogy nem fizették meg rendesen a munkájáért, amikor tavaly a The Experts nevű cég alkalmazottjaként Japánban dolgozott. Ennek okát Alexis abban látta, hogy fekete. A The Experts a Hewlett-Packard alvállalkozójaként a tengerészgyalogság intranetjét tartja karban.

Az előzetes hatósági vizsgálatok egyébként nem erősítették meg Alexis apjának azt az állítását, hogy a fia New Yorkban részt vett a mentésben a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás után. Az is kiderült, hogy akkoriban a Világkereskedelmi Központ (WTO) közelében található manhattani főiskolán volt irodai alkalmazott. A médiában több utalás is megjelent arról, hogy Aaron Alexis elméje a poszttraumás stressz következtében bomolhatott meg.

A férfi egy táskába rejtett, pumpás rendszerű Remington 870 Express típusú vadászpuskával hatolt be a washingtoni parancsnoksági épületbe, ahol a mellékhelyiségben szerelte össze a fegyvert. Az egyik meggyilkolt őrtől pisztolyt is zsákmányolt. A virginiai fegyverboltban, ahol a puskáját beszerezte, meg akart venni egy AR-15-ös gépkarabélyt is, ám a helyi törvények nem teszik lehetővé, hogy egy más államból érkezett vásárlónak ilyen típusú fegyver adjanak el.