Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az al-Kaida újabb támadásra buzdít az Egyesült Államok ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet újabb támadást sürgetett az Egyesült Államok és szövetségesei ellen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulójára kiadott üzenetében - közölte a szélsőséges iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai szervezet pénteken.

Az üzenetet Ajman az-Zavahri, a terrorszervezet vezetője küldte a dzsihadista fórumoknak. "Gazdaságilag kell kivéreztetni Amerikát, arra kényszerítve, hogy folytassa irdatlanul nagy összegek elköltését a védelmére... Amerika gyenge pontja a gazdaság, és már most is tántorog a katonai kiadások miatt... Amerikát feszültségben és állandó riadókészültségben kell tartani néhány támadás segítségével" - ajánlotta Oszama bin Laden örököse.

A terrorhálózat irányítója hangüzenetében "brutális bűncselekménynek" nevezte, hogy az egyiptomi hadsereg több mint két hónappal ezelőtt, július 3-án megbuktatta a Muzulmán Testvériség által támogatott Mohamed Murszi volt egyiptomi elnököt.

A férfi szerint az iszlamisták sorozatos letartóztatása "mindössze egy epizód abból a hosszú drámából, ami az egyiptomiakra vár, ha nem fognak össze az ország felszabadítása érdekében, és nem vezetik be a saríát (azaz az iszlám törvénykezést)".

Az al-Kaida vezetője azt is elmondta, hogy az Egyesült Államok mozgatja a szálakat Egyiptomban, valamint felszólította az egyiptomi lakosságot, hogy álljanak ellen az országban zajló "iszlámellenes kampánynak".

Zavahri azt állította, hogy az al-Kaida Szomáliában, Jemenben és Irakban már megnyerte a háborút, és azt tanácsolta a szélsőségeseknek, hogy vigyék át a háborút az Egyesült Államok területére.