eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az amerikaiak többsége ellenzi a katonai beavatkozást

Az amerikaiak nagy többsége nem szeretné, ha a törvényhozás megszavazná a katonai beavatkozást Szíriában - derül ki egy felmérésből, amelyet a CNN hírtelevízió tett közzé hétfőn.

A CNN/ORC közvélemény-kutatás adatai szerint tíz amerikaiból nyolc valószínűnek vagy biztosnak veszi, hogy Bassár el-Aszad rendszere gáztámadást hajtott végre saját népe ellen, mégsem akarja, hogy a kongresszus felhatalmazást adjon a megtorló katonai csapásra.

Tízből több mint heten úgy vélik, egy ilyen csapás nem hozna jelentős eredményt az Egyesült Államok számára, és ugyanennyien gondolják, hogy nem nemzeti érdeke az országnak, hogy belekeveredjen a több mint két éve folyó, véres szíriai polgárháborúba. Ha a kongresszus nem ad felhatalmazást légi csapásokra, akkor több mint hetven százalék ellenezné, hogy az elnök a saját hatáskörében ilyen döntést hozzon. Még akkor is 55 százalékos a légi csapások ellenzéke, ha a törvényhozás megadja rájuk a felhatalmazást.

A felmérés szeptember 6-8. között készült, 1022 felnőttet kérdeztek meg telefonon, s a mintavétel hibahatára három százalék mindkét irányban.

Az amerikai szenátus legkorábban szerdán, a szimbolikus jelentőségű szeptember 11-én szavaz; a képviselőházi republikánusok meg akarják várni ennek az eredményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×