eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Szíria: újragondolják álláspontjukat a britek?

Egyre nagyobb nyomás nehezedik a brit kormányra a szíriai beavatkozás elvetésének újragondolása végett, amelyet vezető brit kormánypárti politikusok is szorgalmaznak - derül ki a vezető hétfői londoni lapokból.

A brit parlament alsóháza a múlt héten általános meglepetésre leszavazta Nagy-Britannia részvételét a szíriai rezsim elleni nemzetközi katonai beavatkozásban. Ezután a konzervatív-liberális kormánykoalíció vezetői - élükön David Cameron miniszterelnökkel - leszögezték, hogy a kormány tartja magát a törvényhozási döntéshez.

Hétfőn azonban több konzervatív politikus is ennek újbóli meggondolását sürgette, köztük Boris Johnson, London polgármestere, akit sokan Cameron esélyes utódjelöltjének tartanak.

Kína eközben komoly aggodalmát fejezte ki bármilyen egyoldalú Szíria elleni katonai lépéssel kapcsolatban. Peking a szíriai vegyifegyver-használattal kapcsolatos amerikai bizonyítékokat illetően azt is jelezte, hogy egyik oldalnak sem szabad az ENSZ vegyifegyver-szakértőinek vizsgálati eredményét megelőlegeznie.

A világszervezet szakértőinek objektív és pártatlan kutatást kell végezniük a szíriai kormánnyal konzultálva - jelentette ki Hung Lej külügyi szóvivő.
.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×