eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Még közelebb vezényelték Szíriához a Nimitz amerikai repülőgép-hordozót

Az amerikai haditengerészet még közelebb vezényelte a Nimitz atommeghajtású repülőgép-hordozót és kísérő hajóit Szíriához arra az esetre, ha szükség volna rájuk egy esetleges katonai csapásnál az arab ország ellen - közölték vasárnap védelmi tisztségviselők.

A Nimitz a négy rombolóval és egy cirkálóval az Arab-tengeren tartózkodik, és a Vörös-tenger felé tart, de egyelőre nem kapott olyan parancsot, hogy a Földközi-tenger keleti medencéjébe kellene mennie.

A haditengerészet a Földközi-tengeren már amúgy is megkétszerezte jelenlétét az utóbbi egy hétben: oda vezényelt további két rombolót.

A Nimitz eddig az Indiai-óceánon tartózkodott, a múlt héten vezényelték az Arab-tengerre. Az Indiai-óceánon felváltotta volna a Truman repülőgép-hordozó, de úgy döntött a katonai vezetés, hogy az is maradjon az Arab-tengeren, növelendő a jelenlétet a Perzsa-öböl térségében.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×