eur:
392.82
usd:
367.12
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Szakadékba zuhant egy busz Olaszországban

Súlyos autóbusz-baleset történt vasárnap késő este Dél-Olaszországban; az Ansa olasz hírügynökség hétfő hajnalban szemtanúkra hivatkozva arról számolt be, hogy a szerencsétlenség következtében mintegy 30 ember vesztette életét. A BBC legalább 37 halottról számolt be.

Sajtójelentések szerint egy olasz turistákat szállító busz Campania régióban Avellino város közelében egy viadukton áthaladva zuhant a 30 méteres mélységbe. A Nápolyba tartó buszon mintegy 50 utas tartózkodott, köztük számos zarándok és több gyermek. A halottak és a sérültek között gyerekek is vannak - jelentették az olasz lapok hajnali internetes kiadásukban, beszámolva arról, hogy a tűzoltók a szakadékos hegyoldalban a busz roncsai közül igyekeztek kiszabadítani az életben maradottakat.

A zuhanás előtt az autóbusz nagy sebességgel több autóba rohant bele. A hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva azt jelentették, hogy minden valószínűség szerint a fékekkel voltak problémák.

Az első jelentések szerint a balesetben a sofőr is életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×