eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Börtönt kaptak Berlusconi munkatársai

Súlyos börtönbüntetésre ítélték pénteken Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő három közeli ismerősét és munkatársát kerítésért.

Lele Mora szórakoztatóipari ügynököt és Emilio Fede televíziós bemondót 7-7 évre, Nicole Minetti pártpolitikust, egykori szájhigiénikust 5 évre ítélték. A konkrét vád az volt ellenük, hogy lányokat hajtottak fel és fizettek le szexuális szolgáltatásokért Berlusconi és vendégei számára, és volt köztük egy fiatalkorú is, Ruby, az elhíresült marokkói bártáncosnő.

A lányokat a "bunga bunga parti" nevezetű házibulikon alkalmazták. Az ügyészség szerint a három vádlott mintegy harminc fiatal nőt vett rá a prostitúcióra 2009 elejétől 2011 januárjáig. Az ügyészek feltételezése szerint a mulatozásra szánt lányokat a két férfi személyesen válogatta ki fizikai adottságaik alapján, Minetti pedig főként a bacchanáliák szervezését intézte.

Az első két vádlottat örökre, az utóbbit öt évre eltiltották közhivatal betöltésétől. Berlusconit egy hónapja már 7 évre ítélték, mert pénzt fizetett szexért az említett fiatalkorúnak, visszaélt hivatali hatalmával, és mindezt megpróbálta leplezni.

Rubyval Fede vette föl a kapcsolatot 2009-ben egy szicíliai szépségversenyen, és Minetti ment el érte a milánói rendőrségre, ahol előzetes letartóztatásban volt lopás miatt. Kiszabadulását Berlusconi intézte el miniszterelnökként.

A két per közül a táncosnő csak ezen az utóbbin jelent meg. Vallomásában azt mondta, hogy álnéven vett részt a Berlusconi mulatságain, és azt hazudta, hogy elmúlt 19 éves, és hogy az édesanyja Hoszni Mubarak akkori egyiptomi elnök rokona. Berlusconi e családi kapcsolat ürügyével szabadította ki a letartóztatásból.

A milánói bíróság elrendelte az ügy aktáinak átadását az ügyészségnek elemzésre, hogy nem derülnek-e ki belőlük a volt kormányfőt terhelő további információk.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×