eur:
395.62
usd:
371.93
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Snowden újabb országoktól kért menedéket

Az Egyesült Államokban kémkedéssel vádolt Edward Snowden amerikai informatikus újabb hat országtól kért menedéket - közölte pénteken a WikiLeaks kiszivárogtató portál.

Snowden már több mint húsz országnál próbálkozott, de sehonnan nem kapott kedvező választ. A WikiLeaks nem árulta el, hogy most mely államokat vette célba, mert amerikai beavatkozástól tart. Ezzel Evo Morales bolíviai államfő esetére utalt, aki kénytelen volt megszakítania Bécsben az Oroszországtól hazafelé vezető útját, mert a repülőgépe több országtól nem kapott légtérhasználati engedélyt, mert azt hitték, hogy az informatikus a fedélzeten van.

Az amerikai illetékesek nem adnak egyenes választ arra a kérdésre, hogy volt-e olyan információjuk, amely alapján feltételezték, a férfi a gépen van. Az információ forrását az érintett Spanyolország külügyminisztere sem árulta el.

Snowden feltehetőleg továbbra is Moszkvában, a seremetyevói repülőtér tranzit várójában tartózkodik, mert nincs hova mennie. Már 13. napja van ott.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×