eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Koalíciós kormánnyal oldaná meg a válságot az egyiptomi elnök

Koalíciós kormány létrehozását javasolta szerdán az egyiptomi belpolitikai válság megoldására Mohamed Murszi elnök, aki továbbra sem hajlandó lemondani.

Közleményében az államfő úgy fogalmazott, hogy a választások által biztosított legitimitása jelenti az egyetlen védelmet az erőszakkal és az instabilitással szemben.

Szerda délután lejárt a hadsereg ultimátuma, amelyben a fegyveres erők főparancsnoka, Abdel-Fattah asz-Szíszi azt követelte az államfőtől, hogy tegyen eleget a nép követeléseinek, vagy a katonaság életbe lépteti "a jövőre vonatkozó saját menetrendjét".

Az utóbbi napokban több millió tüntető követelte Murszi távozását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×