eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Erős földrengés Szumátrán

Erős, a Richter-skála szerinti 6,1-es földrengés rázta meg helyi idő szerint kedd délután az Indonézia nyugati részén található Aceh tartományt. A legfrissebb jelentések szerint egy ember meghalt és legalább ötvenen megsérültek.

A Szumátra északi részét érintő földmozgás epicentrumát 10 kilométeres mélységben, Bireun településtől 55 kilométerrel délre regisztrálták - derült ki az amerikai földtani intézet (USGS) adataiból. Az indonéziai hatóságok kizárták annak lehetőségét, hogy a rengés nyomán szökőár keletkezhet.

A Detik című helyi napilap tájékoztatása szerint a földmozgás következtében számos épület megrongálódott a tartomány több településén, és mintegy 50 sérültet szállítottak kórházba.

A thaiföldi szeizmológiai hivatal azt közölte, hogy a rengést érezni lehetett a főváros, Bangkok néhány magas épületében és a turisták körében népszerű Phuket szigetén is, károk azonban sehol nem keletkeztek.

Indonézia a csendes-óceáni "tűzgyűrű" része, ahol a tektonikus lemezek ütközése gyakran vált ki szeizmikus és vulkáni tevékenységet.

2004-ben az Aceh tartomány partjainál történt 9,1-es erősségű rengés következtében az Indiai-óceánon szökőár pusztított, amelynek 13 országban összesen 230 ezer halálos áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×