eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Sokkhatás alatt vannak a bostoni robbantók szülei

A bostoni robbantások elkövetésével gyanúsított Tamerlan és Dzsohar Carnajev szülei időt kértek a sajtótól, hogy magukhoz térjenek a sokkhatásból - tájékoztatott kedden Heda Szaratova csecsen jogvédő.

A Mahacskalában, Dagesztán fővárosában élő szülőket szombat óta nem lehet elérni, és elálltak a keddre tervezett sajtótájékoztatótól is. "Carnajevék reggel egy televíziós csatornán látták megölt fiuk holttestét, és sokkhatás alatt vannak. Nagyon súlyos az állapotuk. Azt kérik, hogy hadd térhessenek magukhoz, és hogy egy időre hagyják őket békén" - mondta el a jogvédő.

Az észak-kaukázusi fővárosba csapatostul érkeztek az orosz és külföldi sajtó képviselői. A legalább 15 különféle médium munkatársai azonban hiába próbálkoznak, nem tudnak kapcsolatba lépni a Carnajev-szülőkkel, akik nem válaszolnak a telefonhívásokra és eddigi lakóhelyükön sem találhatók.

Egy távoli rokon név nélkül elmondta, hogy a Carnajev-fivérek anyjához hétfőn mentőt kellett hívni, az apát infarktus érte.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség az amerikai ABC televízióra hivatkozva kedden közölte, hogy a múlt hétfői bostoni maratonon történt robbantásokkal gyanúsított testvérpáros idősebbik tagja, Tamerlan Carnajev percekkel a halála előtt telefonon beszélt az anyjával. "A rendőrség elkezdett lőni ránk, követnek bennünket. Szeretlek, mama" - idézte fia utolsó szavait Zubejdat Carnajeva az ABC-nek telefonon adott interjúban.

Az asszony erős akaratú vezetőként jellemezte fiát. Olyannak, aki hatással tud lenni az emberekre. Szavai szerint öccse, Dzsohar mindenben hallgatott a bátyjára. "Minden, amit Tamarlan mondott, törvény volt Dzsohar számára - így neveltem őket. Amit a báty mond, az öcsnek meg kell tennie. Ez felel meg az iszlámnak" - mondta a Carnajev-fivérek anyja.

Zubejdat Carnajeva arról is beszélt, hogy fiai nagyon közel álltak hozzá, különösen Tamerlan. Az utóbbi években hívő muzulmánná vált, részben az ő ösztönzésére is. 2008-ban győzte meg idősebbik fiát az iszlám vallás felvételéről, mivel inni, cigarettázni kezdett, és túlságosan sokat foglalkozott a nőkkel.

Április 15-én Bostonban három ember meghalt és több mint 180 ember megsebesült a maratoni futás céljánál történt robbantásokban. A súlyos merénylet elkövetésével gyanúsított Tamerlan Carnajev a múlt pénteken halt meg elfogása közben, a lövöldözés során. Öccsét, Dzsohart, aki addig bujkált a rendőrök elől, szombaton fogták el és azóta sebeivel kórházban ápolják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×