eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Boston: "Mi az ördög történik az emberekkel?"

Számos profi sportoló reagált kedden megdöbbenéssel a Boston Marathonon történt hétfői robbantásos merényletre, amelyben három ember meghalt, s több mint 140-en megsebesültek.

"A futás összehozza az embereket, de ami Bostonban történt, az rettenetes" - írta twitter-oldalán Haile Gebrselassie, az etiópok kétszeres olimpiai bajnok hosszútávfutója.

"Micsoda szomorú hírek, imádkozom mindenkiért" - írta Usain Bolt hatszoros ötkarikás bajnok jamaicai sztársprinter.

A legendás német teniszező, Boris Becker a sportvilág szomorú napjáról beszélt, míg Lukas Podolski és André Schürrle, a német labdarúgó-válogatott két játékosa egyaránt megdöbbenését fejezte ki a bostoni esettel kapcsolatban.

"Mi az ördög történik az emberekkel?" - tette fel a kérdést a ghánai Kevin-Prince Boateng, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan futballistája.

Jan Frodeno olimpiai bajnok triatlonos úgy fogalmazott, "undorító", hogy épp egy sporteseményen történik bombatámadás, egy ilyen rendezvényre ugyanis nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül a világ minden részéről érkeznek versenyzők és nézők egyaránt.

Külügyminisztérium: "gyalázatos tett"


A Külügyminisztérium fájdalommal értesült a bostoni robbantásokról, a népszerű futóverseny résztvevői és nézői ellen elkövetett "gyalázatos tettre" nincs és nem is lehet elfogadható magyarázat - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Kiemelték: együttérzésüket fejezik ki az elhunytak hozzátartozóinak, a sebesülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Hangsúlyozták, a robbantás körülményei alapján elképzelhető, hogy a bostoni futóversenyt terrortámadás érte. Magyarország a leghatározottabban elítéli a terrorizmus minden formáját, és az Egyesült Államok szövetségeseként továbbra is elkötelezett a terrorizmus elleni harc folytatása mellett - olvasható a közleményben.

Hétfő délután hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.

A merénylet elkövetését eddig senki nem vállalta magára. A CNN úgy értesült, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szerint terrorcselekmény történt.

Az először 1897-ben megrendezett bostoni maraton a világ egyik legrangosabb futóversenye, amelyen idén több mint 23 ezer amatőr és profi versenyző vett részt. Az esemény félmillió érdeklődőt vonzott. A futamot hagyományosan mindig április harmadik hétfőjén, a hazafiak napján tartják.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×