eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Súlyos buszbaleset Belgiumban

Súlyos balesetet szenvedett egy orosz iskolásokat szállító autóbusz vasárnap kora reggel Antwerpen közelében. Legalább öten haltak meg, további öt embert életveszélyes állapotban vittek kórházba.

Az autóbusz több mint száz kilométeres óránkénti sebességgel haladt az E34-es autópályán, amikor az Antwerpentől 10 kilométerre keletre fekvő Ranst városka közelében eddig ismeretlen okok miatt a sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett. Az autóbusz áttörte a szalagkorlátot, letért az úttestről, felborult és az oldalára fordulva állt meg.

A rendkívüli helyzetek orosz minisztériumának tájékoztatása szerint az autóbuszon összesen 42 személy tartózkodott, köztük 31 iskolás és nyolc felnőtt kísérőjük. A csoport a Volgográdi területen fekvő Szurovikinszki járásból érkezett, s európai körútjának keretében Németországból Franciaországba tartott.

Lode Hofans, Ranst polgármestere arról számolt be, hogy az iskolások többsége tizenéves, néhány fiatal pedig a húszas éveinek elején jár. Tájékoztatása szerint a halottak között van a busz vezetője és az egyik kísérő, az öt életveszélyes sérült mellett két nagyon súlyos és öt könnyebb sérültet szállítottak kórházba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×