eur:
393.38
usd:
368.13
bux:
66139.11
2024. április 24. szerda György

Légvédelmi rakétát telepítettek Tokió belvárosába

Egy Patriot PAC-3 légvédelmi rakétát telepített Tokió belvárosába kedd reggel a japán védelmi minisztérium az Észak-Korea esetleges ballisztikusrakéta-kilövése elleni védekezés jegyében.

Az elhárítórakétát a császári palota közelében helyezték el. A japán légierő további két PAC-3-as légvédelmi rendszert készül telepíteni a japán fővárosba, amelyek a szigetország második védelmi vonalát képezik majd a korábban a Japán-tengerre kivezényelt, Aegis rakétaelhárító-rendszerrel felszerelt rombolók mellett.

Onodera Icunori védelmi miniszter vasárnap rendelte el, hogy a japán hadsereg semmisítsen meg minden, a szigetország területét veszélyeztető észak-koreai rakétát, miután dél-koreai értesülések szerint Phenjan a héten újabb kilövést készül végrehajtani.

Szöuli kormányzati források szerint Észak-Korea a múlt hét végén két, közepes hatótávolságú Musudan rakétát szállított keleti partvidékére, amelyeket állítólag mobil kilövőállásokra helyeztek fel.

Japán lapoknak nyilatkozó kormányzati források szerint nincs nagy valószínűsége, hogy egy Észak-Koreából induló támadás veszélyeztetné a szigetországot, de a japán hadsereg minden esetleges válsághelyzetre felkészül Phenjan háborús retorikája miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×