eur:
393.92
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Egyhetes szexsztrájkra készülnek a jogvédő nők

Egyhetes szexsztrájkra készülnek a Mentsük meg Togót nevű polgárjogi szervezet nőtagjai, így követelve Faure Gnassingbé elnök lemondását.

A nők hétfőtől kezdve egy egész héten át megvonják az intim együttlétet férjüktől - közölte Isabelle Ameganvi, a szervezet nőtagozatának vezetője. A jogásznő azt mondta az AP amerikai hírügynökségnek, hogy ezzel a libériai nők példáját követik, akik 2003-ban a békéért kampányolva léptek szexsztrájkba.

A togói nők tiltakozása egy Gnassingbé-ellenes koalíció kampányának a része. A Nemzeti Szövetség a Változásért nevű ellenzéki szervezet szombaton békés demonstrációt tartott a 2005 óta hatalmon lévő államfő ellen.

Faure Gnassingbé az apját, Gnassingbé Eyadéma tábornokot követte az elnöki székben, aki 38 éven át állt a nyugat-afrikai ország élén.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×