eur:
394.09
usd:
365.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pokolgép robban egy olasz líceum előtt

Két robbanószerkezet lépett működésbe szombat reggel a dél-olaszországi Brindisi egyik líceumának bejárata előtt. A merénylet következtében egy 16 éves diáklány életét veszítette, további hét tanuló pedig megsebesült. A sebesülteket kórházban ápolják.

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a reggeli becsöngetés előtt robbantak fel a házilag összebarkácsolt szerkezetek a Francesca Morvillo Falcone nevű ruhaipari szakközépiskola bejárata előtt.

A robbanószerkezeteket egy-egy kis gázpalackra kötötték, és hátizsákokba rejtve egy reklámtábla mögötti hulladéktárolóban, az iskolába tartó diákok útvonalán helyezték el. A robbanás hatására kétszáz méteres körzetben kitörtek az épületek ablakai, de még a környező üzletek redőnyei is beszakadtak.

A külvárosi iskolában elsősorban lányok tanulnak. A merénylet után több száz, sokkos állapotba került tanuló sírógörcsöt kapott. Brindisi iskoláiból a szülők rohanva vitték haza gyerekeiket.

A hatóságok minden irányban nyomoznak. Nem zárták ki azt sem, hogy "elmebeteg" áll a merényletek mögött.

Sajtóértesülések szerint Brindisi prefektusa nem tartotta véletlennek a helyszínt és az időpontot: az iskola Giuseppe Falcone, az 1992. május 23-án a maffia által merényletben meggyilkolt szicíliai bíró feleségének nevét viseli. Morvillo férjével együtt halt meg a merényletben.

A Falcone-gyilkosság huszadik évfordulójáról való megemlékezés keretében szombaton érkezik Brindisibe a "legalitás karavánja" elnevezésű, a szervezett bűnözés elleni, egész Olaszországra kiterjedő mozgalom. A Rómából április 11-én útnak indult karaván a tervek szerint október 11-én Szicíliában fejezi be 80 napos körútját.

Cosimo Consales, Brindisi polgármestere a szervezett bűnözés precedens nélküli támadásáról beszélt. Hozzátette, hogy a pokolgépek sokkal több gyereket is meg tudtak volna ölni. Hangsúlyozta, hogy az utóbbi hetekben Brindisiben megemelkedett az erőszakos bűncselekmények száma.

Brindisi Puglia körzetben, Brindisi megyében fekszik. A körzet a Sacra Corona Unita nevű bűnszervezet területe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×