eur:
395.26
usd:
366.14
bux:
65422.86
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olli Rehn: Európának beruházási paktumra van szüksége

Az Európai Uniónak egy "európai beruházási paktumra" van szüksége a növekedés ösztönzésére - jelentette ki a hétvégén Olli Rehn, az EU-bizottság gazdasági és pénzügyi alelnöke Brüsszelben.

Rehn számos intézkedést körvonalazott a beruházásösztönzésre, köztük az uniós költségvetési alap felhasználását a kisebb cégeknek nyújtandó hitelgarancia céljaira, a költségvetési többlettel rendelkező országokban az állami beruházások bátorítását, illetve az Európai Beruházási Bank kapacitásainak növelését.

Brüsszeli beszédében azt is hangsúlyozta, hogy az uniós költségvetési szabályok nincsenek kőbe vésve, és az Európai Bizottság jelentős teret enged a mérlegelésnek. Úgy vélte, hogy az uniós költségvetési szabályok a középtávú fenntarthatóságra fókuszálnak, és megengedik a különbségtételt az egyes tagországok között.

Rehn szerint most van itt az idő, hogy az európai politika alakítói "szavaikat tettekre váltsák" olyan intézkedésekkel, amelyek ösztönzik az uniós növekedést.

Brüsszelben jelenleg heves viták zajlanak arról, hogy rugalmassá kell-e tenni a költségvetési szabályokat, miután a megszorítások számos uniós államot szorítottak recesszióba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×