eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Barroso gratulált Ádernek

Gratulált Áder Jánosnak köztársasági elnökké választásához José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unió végrehajtó testületének nevében küldött - Brüsszelben csütörtökön közzétett - üzenetében az elnök egyebek között kiemelte: Áder János megválasztására kulcsfontosságú időszakban került sor, amikor Magyarország, más EU-tagállamokhoz hasonlóan a gazdasági újjáéledés útját járja.

"Az Európai Unió soros elnöki posztjának sikeres teljesítése után az Ön országa nehéz választásokkal szembesül nehéz időkben" - fogalmazott Barroso.

A bizottsági elnök bizodalmát fejezte ki, hogy eddigi európai parlamenti képviselőként Áder János mélyen elkötelezett az európai együttműködés továbbfejlesztése mellett.

Hozzátette: számít arra, hogy az új államfő aktívan részt vesz "ennek a sikertörténetnek a kommunikálásában", illetve "osztozik a közös értékekben, érdekekben és lépésekben, amelyeket együtt tesznek annak érdekében, hogy megbirkózzanak a jelenkor kihívásaival".

Barroso sok sikert kívánt a megválasztott államfőnek új megbízatásában, és jelezte: várakozással tekint az egységes és virágzó Európa építését közös felelősséggel célzó együttműködésük elébe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×