eur:
393.59
usd:
367.96
bux:
66389.46
2024. április 24. szerda György

Líbia az ENSZ BT összehívását kérte Oroszországtól

Líbia arra kérte Oroszországot, hogy kezdeményezze az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének az összehívását a Líbia elleni "nyugati agresszió" miatt - jelentette be kedden a hivatalos líbiai hírügynökség.

A jelentés szerint az ülésen meg kellene vitatni "az eltúlzott mértékű gyarmati és keresztes agressziót, amely polgári célpontokra sújt le Líbiában, és megpróbálta célba venni Moammer Kadhafi vezetőt is, megsértve ezzel két biztonsági tanácsi határozatot és a nemzetközi megállapodásokat".

Az orosz válaszról egyelőre nincs hír, de Vlagyimir Putyin miniszterelnök valamivel korábban élesen bírálta a nemzetközi koalíció líbiai beavatkozását, és kijelentette, hogy a Nyugat megengedhetetlen módon túllépett a Biztonsági Tanács határozatán.

Putyin bírálta a nemzetközi koalíció líbiai beavatkozását

Élesen bírálta a nemzetközi koalíció líbiai beavatkozását Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök, hangsúlyozva, hogy senki nem kapott felhatalmazást Moammer Kadhafi líbiai vezető megölésére.

Koppenhágában kedden a Lars Lokke Rasmussen dán miniszterelnökkel tartott közös sajtóértekezleten Putyin úgy vélte, hogy a Nyugat megengedhetetlen módon átlépett a Biztonsági Tanács határozatán.

Az orosz kormányfő azt gyanítja, hogy a líbiai eseményekbe történő külső beavatkozás mögött az észak-afrikai ország busás szénhidrogén-lelőhelyeit kell keresni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×