eur:
394.56
usd:
371.69
bux:
66378.34
2024. április 16. kedd Csongor

Megölték az al-Kaida kaukázusi fő megbízottját

Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet észak-kaukázusi fő megbízottját, akinek a közvetlen részvételével készítették elő az utóbbi évek oroszországi öngyilkos merényleteinek szinte mindegyikét - jelentette be pénteken az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság.

A Mohannad néven ismert szaúdi állampolgárt két további szélsőségessel egyetemben csütörtökön ölték meg a csecsen erők, s az illetőt már azonosították.

Mohannad nyomára egy bejelentés alapján jutottak, s amikor társaival együtt el akarták fogni egy erdős, hegyvidéki területen, fegyveres ellenállást tanúsított - jelentette be még csütörtökön későn este Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető.

Pénteken közölték: Mohannad volt a szélsőségesek egyik legismertebb vezető személyisége, vitathatatlan vallási tekintélynek és parancsnoknak tekintették, és Doku Umarov konkurense volt a szélsőségesek földalatti hálózatának vezetésében.

"A Szövetségi Biztonsági Szolgálat rendelkezésére álló adatok szerint Mohannad idén tavasszal-nyáron Grúziából újabb szélsőségeseket szándékozott átdobni az Észak-Kaukázusba, és Umarov helyére akart lépni az észak- kaukázusi szélsőségesek hálózatának ellenőrzésében" - tartalmazta a NAK közleménye.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Aktivizálódtak az első lakásukat vásárlók - Duplájára nőtt az arányuk

Az ingatlanvásárlók ötöde szerződött 2024 első negyedévében első otthonára a Duna House értékesítési adatai alapján. Zömében (29%) a fővárosi lokációt választották az ügyfelek, de Pest és Bács-Kiskun vármegye is vonzotta az első lakást szerzőket. Az első lakást vásárlókat a csökkenő kamatpálya és a javuló gazdasági helyzet mellett a 10%-os önerő lehetősége, valamint esetlegesen a CSOK Plusz és a hozzá tartozó részleges tartozás-elengedés, valamint az illetékmentesség is támogathatja az ingatlanszerzés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×