eur:
393.77
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Rakétákkal támadták Miszrátát

Több mint száz Grad-rakétát lőttek ki kormányerők szombat kora reggel az észak-líbiai tengerparti városra, Miszrátára - mondta a felkelők egyik szóvivője.

A Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőhöz hű csapatok már hat hete ostromolják Miszrátát, a felkelők legfőbb nyugati fellegvárát. A harcokban több száz civil vesztette életét.

A rakéták egy ipari területet értek, áldozatokról nem érkezett jelentés, de a tejüzem megrongálódott.

Az ipari terület közel van a város kikötőjéhez, ahol több ezer ember vár arra, hogy kimenekítsék. A Kadhafi-erők támadásaikkal el akarják ijeszteni a segélyszállító hajókat és az egyéb vízi járműveket.

Eközben egy Miszrátából indult, csaknem 1200 menekültet szállító hajó péntek késő este megérkezett a keleti Bengáziba. Jeremy Haslam, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) segélykoordinátora szerint még legalább 8-10 ezer ember vár arra, hogy elhagyhassa Miszrátát.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×